baloghlevente.com

Balogh Levente
sikertörténete

Jómagam egyszerű üzletember vagyok. A legtöbbet nem az iskolában, hanem

édesapámtól, a sportból, valamint az életben tapasztalt krízishelyzetekből és sikerekből tanultam.

Azt vallom, hogy a siker megfejtése nem páncélszekrényben őrzött hétpecsétes titok. A másik ars poeticám: a minőség nem extra tulajdonság, hanem alapkövetelmény.

ÜZLETI PÁLYAFUTÁS

marjan-blan-marjanblan-5Ft4NWTmeJE-unsplash.jpg

1969. március 28-án születtem Kecskeméten. A nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskolában tanultam, majd 1990-ben a Kertészeti Egyetem Kihelyezett Élelmiszeripari

Főiskolai Karán szereztem élelmiszer-tartósító technológusi képesítést, később pedig  üzemgazdászi oklevelet.

Aztán marketing közgazdászi tudással is felvérteztem magam. Üzleti pályafutásom a családi cégeinkél kezdődött. 1989-ben üzletkötő voltam az Olympos Kft-nél. 1991-től a “legendás” kék Barkassal terítettem az üdítőitalokat,

gyümölcsleveket.

balogh levente
balogh levente

Egy évre rá a Vitapress Kft.-hez igazoltam, ahol önálló cégemmel 14 évig voltam az édesapám által gyártott termékek kizárólagos forgalmazója és marketing ügynöksége. Hosszú évek kemény munkájával elértem, hogy a cég kereskedelmi és marketing igazgatói székébe ülhessek. Aztán egy napon odaálltam édesapám elé és azt mondtam neki: “Édesapám! Megveszem valamelyik családi vállalkozásunkat, mert a saját utamat szeretném járni! Döntsd el, melyiket szeretnéd átadni!” 

Ez volt az a pillanat, amikor elindult a

Szentkirályi-sztori. Édesapám ugyanis az akkor 500 millió forintos veszteséget termelő céget adta el nekem 250 millió forintért. Én pedig innentől kezdve azon kezdtem dolgozni, hogy Magyarország és a világ megismerje a Szentkirályit!  Ennek eredménye képpen a Szentkirályi a magyar ásványvízpiac vezető márkájává fejlődőtt.

marjan-blan-marjanblan-5Ft4NWTmeJE-unsplash_edited_edited.jpg

A Szentkirályival hosszú utat jártam be. Amióta édesapámmal rábukkantunk a csodálatos ásványvizet rejtő egymillió éves Balaton nagyságú lencsére, igazi sikersztorit kezdtünk írni; a Szentkirályi ásványvíz ugyanis páratlan karriert futott be. Párizsból elhoztuk az ásványvizek Oscar-díjának számító Eauscart, amelyet 51 hazai és nemzetközi elismerés követett. Ott voltunk tíz ország ásványvíz- kínálatában Európában, Amerikában, a Közel- és Távol-Keleten, Ausztráliában, Kanadában éppen úgy, mint a Bahreini Királyság luxushoteljeiben, vagy Robert de Niro malibui vendéglőjében. De ma már a hazai és a közép-európai piacra szánjuk Magyarország elsőszámú ásványvíz kincsét! E tökéletes ásványvíz fogyasztása legyen a Magyarok kiváltsága!

balogh levente
balogh levente
marjan-blan-marjanblan-5Ft4NWTmeJE-unsplash_edited.jpg

 

 

Hatéves korom óta cselgáncsoztam. Magyar bajnok és tizenhétszeres országos kupabajnok lettem. Négy danos, fekete öves mesterré fejlődtem. A tatamin tanultam meg a küzdeni akarást. Ezt ültettem át az üzleti életbe. Moravetz Feri bácsi - az edzőm - azt tanította, hogy mindig a legjobbakat, az olimpiai- és a világbajnokokat kell legyőzni. Az üzleti életben az ásványvizeket is forgalmazó multinacionális cégek jelentették a legyőzendő olimpiai- és világbajnokokat. Büszkén állíthatom, hogy itthon megszereztem az aranyérmet!

marjan-blan-marjanblan-5Ft4NWTmeJE-unsplash_edited.jpg

Most azért dolgozom, hogy a Szentkirályi Magyarország igazi nemzetközi multinacionális nagyvállalattá fejlődjön. 2015-ben az olasz Pasquale család stratégiai partnerségével megalapítottuk a Közép-Európai Ásványvíz Holdingot, mely megvásárolta és létrehozta a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft-t. 2019-ben pedig újabb bővülést hajtottam végre. A KMV-vel (Karlovarské Minerální Vody) közösen felvásároltuk a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit. Mára a Szentkirályi egy olyan vállalkozássá vált, mely multinacionális nagyságokba ér. A Szentkirályi Magyarország éves forgalma majd 50 milliárd forint. A magyar piac abszolút piacvezetője.  Eddigi életem hosszú tapasztalata, hogy sokszor egyedül kellett küzdenem azért, hogy a Szentkirályi a természetes ásványvizek trónjára kerülhessen. De sosem adtam fel, és ezt a szemléletet Édesapámnak, a családomnak és a sportnak köszönhetem.

balogh levente

SOCIÁLIS TEVÉKENYSÉG, TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

balogh levente
marjan-blan-marjanblan-5Ft4NWTmeJE-unsplash_edited.jpg

Miután az élet és Magyarország nekem már sokat adott, szeretnék én is visszaadni belőle azoknak, akiknek segítségre van szükségük. Az utóbbi években támogattam az árvízkárosultakat, rászoruló falvakat, egészségügyi-, oktatási-, és egyházi intézményeknek próbáltam segítő kezet nyújtani. Mindig is fontos volt számomra a tehetséges fiatalok támogatása is, ezért minden évben számítástechnikai eszközöket ajándékozok azoknak a kitünő tanulóknak, akik a Szentkirályi Általános Iskolában végeznek. A sporton keresztül fontos, hogy az utánpótlást támogassam és megadjam az esélyt azoknak a fiataloknak, akik mernek nagyot álmodni, hogy egyszer majd ők tegyék jobbá a világot!

marjan-blan-marjanblan-5Ft4NWTmeJE-unsplash_edited.jpg

A saját iparágam mellett az utóbbi években sok más befektetést is tettem. A külföldön évtizedek óta sikeres üzleti showműsor - a Shark Tank - magyar változatában, a Cápák közöttben én vagyok az egyik Cápa immáron három évad óta. Egy sor befektetésre tettem szert az IT, a gasztronómia, és a modern művészetek területén. Imádok fiatalokkal együtt dolgozni, szeretem támogatni és tanácsokkal segíteni azokat, akik vállalkozni szeretnének. Büszke vagyok rá, hogy az emberek szeretik nézni ezt a műsort az RTL Klubon, és hogy a televíziós szakma is elismerte ezt, miután 2019-ben az év “Legjobb realityjének” választották a Televíziós Újságírók Díjátadóján. A műsor egy hihetetlen lehtőség arra, hogy mindenki szórakoztató formában tanulja meg a vállakozói létet. Számomra pedig egy fantasztikus lehetőség arra, hogy visszadjak abból, amit a magyar fogyasztóknak köszönhetek!

TUD2022-117-2.jpg

CÁPÁK KÖZÖTT